GA OP PAD EN BELEEF
JOUW EIGEN AVONTUUR
MET ZIN, INSPIRATIE,
PASSIE EN PERSPECTIEF.

De drijvende kracht achter ZIPP ben ik, Marjolein Boom. In 2003 ben ik met ZIPP gestart, vanuit mijn eigen ervaring en overtuiging dat er meer mogelijk is dan we vaak denken.

Waarom ZIPP?

ZIPP staat voor Zin, Inspiratie, Passie en Perspectief, de vier kernwoorden die de leidraad zijn in mijn coaching. Het Engelse woord ‘zip’ betekent ‘rits’, bedoeld om twee gelijkwaardige delen te verbinden of los te maken. Dat vind ik een mooie metafoor voor wat ik doe: verbanden onderzoeken, patronen losser maken en eenheid aanbrengen in wat iemand wil, kan en doet.

De gemeenschappelijke noemer is dat ik altijd processen begeleid waarin mensen er bewust voor kiezen om zich te verbinden met datgene wat voor hen zinvol is en perspectief biedt.

Waarom ik?

Ik ben niet altijd coach geweest. Ik begon mijn loopbaan als logopedist in het onderwijs en de zorg. Ik deed lang mijn best om te doen wat er van mij verwacht werd. Dingen doen die ik echt belangrijk vond? Daar had ik de tijd en het lef niet voor. Ik ging gewoon door, tot het moment waarop ik moest erkennen dat ik bijna niet meer kon. En dus zocht ik hulp. Het was geen gemakkelijk proces, wel enorm leerzaam en verrijkend.

Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde met andere ogen naar mijzelf te kijken, en ook naar mijn omgeving. Die ervaring leidde er uiteindelijk toe dat ik mijn dienstverband opzegde en aan nieuwe opleidingen begon: gestalttherapie, communicatietrainer en later veel bijscholing op het gebied van coaching, communicatie en creativiteit (zie ook mijn LinkedIn-profiel).

En nu begeleid ik alweer jaren hardwerkende professionals die spanning ervaren, omdat ze heen en weer geslingerd worden tussen tegengestelde eisen en behoeften. Zij omschrijven mij als toegankelijk, empathisch, creatief, enthousiast, origineel en behulpzaam. Gevoel en verbeeldingskracht vind ik net zo waardevol als verstand en nuchter denken. Die combinatie breng ik ook aan in mijn coaching, waardoor nieuwe inzichten en inspirerende ideeën de ruimte krijgen. Het blijft me verrassen hoeveel mogelijkheden mensen in huis blijken te hebben en hoe ze daarmee omgaan. Ik vind het geweldig om daaraan een bijdrage te mogen leveren.

In mijn vrije tijd ben ik een gepassioneerd fotograaf. Daar kan ik veel creativiteit in kwijt. De foto’s op deze website zijn dan ook van mijn hand. Behalve de portretten. Die zijn gemaakt door Nikki Vroom van Tjiez.

Waarom jij?

Natuurlijk, je kunt stapels zelfhulpboeken doorspitten over persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling, maar daarin vind je niet meer dan algemene tips en theorieën. Wanneer je jezelf de ruimte gunt voor een maatwerktraject, leer je jouw eigen specifieke handleiding te begrijpen. Je praat en denkt niet alleen; je leert bij mij vooral door te ervaren, te voelen, te doen en te verbeelden. Dus loop je vast in je werk of in je leven? Draai je in hetzelfde kringetje rond, zonder dat je echt vooruitkomt? Ik help je graag verder!