Erken jezelf
en ontwikkel jouw talenten,
zodat je de uitdagingen op jouw pad
met vertrouwen leert begroeten.

Werkwijze

Bij ZIPP gaat coaching verder dan het oplossen van problemen en het doorhakken van knopen. Ik help je graag om jouw zelfkennis te vergroten, zodat je van daaruit jouw talenten op een creatieve manier leert inzetten. Daarbij doorlopen we verschillende stappen.

 • Doelen stellen
  Jij bepaalt jouw doelstellingen. Ik help je om ze, waar nodig, te concretiseren.
 • In gesprek
  In een veilige, rustige omgeving kun je jouw verhaal bij mij kwijt. Dat helpt je om zaken op een rijtje te zetten en geeft rust en ruimte in je hoofd.
  Ik vraag je om stil te staan bij hoe je dingen doet, wat je daarbij voelt en wat je daarover denkt. Ik geef je ook feedback.
  Zo krijg je meer gevoel voor en inzicht in de betekenis die ervaringen voor jou hebben.
 • Onderzoeken
  Ik nodig je uit om te experimenteren met diverse werkvormen, waarmee je verschillende perspectieven op je vraag kunt onderzoeken.

  Je geeft ruimte aan zowel rationele argumenten als aan mentale beelden en gevoelens. Afbeeldingen, foto’s en beelden kunnen daarbij een krachtige bron van informatie en inspiratie zijn. Dit proces leidt tot doorleefde inzichten en verrassende ideeën en helpt je om tegengestelde perspectieven in evenwicht te brengen en jouw eigen keuzes te maken.

 • Actie
  Keuzes zijn pas echt waardevol als je ze weet om te zetten in concrete acties.
  Vaak is het moeilijk om gewoontes of patronen te veranderen. Ook als je weet wat je wilt doen, doe je dat vaak niet vanzelfsprekend. Daarom onderzoeken we ook wat de waarde is van datgene wat jou belemmert, zodat je dat kunt verbinden met het nieuwe wat je je eigen wilt maken.

  Je experimenteert met nieuw gedrag, waarbij ik je ondersteun.
  Ik help je ook om in jouw omgeving inspiratie en steun te vinden, met praktische handvatten om effectief aan de slag te gaan.

 • Effect
  Niet alleen jij, maar ook jouw leidinggevende en collega’s merken dat je (weer) flexibel en gemotiveerd samenwerkt, resultaten behaalt en duurzaam inzetbaar bent.